A Hotel Gloria Budapest City Center * * * foglalási, lemondási és szálláshely biztosítási feltételei egyéni vendégek részére

Érvényes 2018. június 01.-től visszavonásig

A foglalás és ajánlatkérés:

Jelen foglalási, módosítási és lemondási feltételek kizárólag egyéni (maximum 3 db szoba együttes foglalása) foglalásokra vonatkoznak. Minimum 4 db szoba együttes foglalása csoportfoglalásnak minősül, melyre egyedi foglalási, módosítási és lemondási feltételek vonatkoznak.

A Hotel Gloria Budapest City Center * * * garantált szálláshelyfoglalást kizárólag e-mailben vagy online foglalási rendszeren keresztül fogad el.

A vendégek kapcsolatfelvételének megkönnyítése érdekében a Hotel Gloria Budapest City Center * * * szállodafoglalási rendszert üzemeltet, amely megtalálható honlapunk (www.hotelgloria.com) főoldalán.

Kérjük, az ajánlatkérési és a foglalási rendszerben kapcsolatfelvételt szándékozó vendégeket, hogy a foglalási illetve ajánlatkérési rendszerben kért minden adatot pontosan és értelemszerűen kitölteni szíveskedjenek, különös tekintettel az elérhetőségek helyes megadására. Az adatokat a honlapon megtalálható adatvédelmi illetve adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeljük. Az adatvédelmi tájékoztató elolvasása és elfogadása kötelező elem ahhoz, hogy ajánlatot tudjunk önnek küldeni, illetve foglalását rendszerünk fel tudja dolgozni.

A foglalásban megadott adatok helyessége a vendég felelőssége. Amennyiben a vendég a foglalásban megadott telefonszámon, illetve e-mail címen nem elérhető, vagy az elérhetőség helytelennek bizonyul és így nincs lehetőség a foglalás megerősítésére, a Hotel Gloria Budapest City Center * * * szálloda fenntartja a foglalás törlésének jogát, mellyel az elszállásolásra vonatkozó igény és kötelezettség is megszűnik.

Kérjük vendégeinket, hogy a szálláshellyel kapcsolatos bármilyen kérésüket a „Megjegyzés” rovatba írják be. Kérjük azon vendégeinket, akik gyermek(ek)kel érkeznek, hogy a gyermek(ek) életkorát helyesen válasszák ki. Bejelentkezéskor az életkorok ellenőrzésének jogát fenntartjuk.

Az e-mail útján történő foglalás esetén is kérjük az online foglalási rendszerben kért adatokat megadni. Telefonon keresztül csak tájékoztatást tudunk adni, garantált szobafoglalást rögzíteni rendszerünkben sajnos nem.

A vendég a szállásfoglalásával elismeri, hogy a foglalási és lemondási feltételeket megismerte, és azokat elfogadja.

Ajánlatkérés esetén a Hotel Gloria Budapest City Center * * * szálloda az összeállított ajánlatot írásban küldi meg a vendég részére az általa megadott e-mail címre és az ajánlat nem minősül visszaigazolásnak. Az ajánlat elfogadásának írásban történő megerősítése esetén, a foglalás visszaigazolásának elküldés után válik véglegessé.

Minimum foglalható éjszakák száma:

Kiemelt időszakokban illetve némelyik csomagajánlatunk esetén a megjelölt minimum foglalható éjszakák számánál kevesebb éjszakára nem lehetséges foglalni. Kérjük, minden esetben vegyék figyelembe a megjelölt minimum éjszakák számát, különös tekintettel a kiemelt időszakokra.

Előleg- vagy foglalófizetés illetve hitelkártya garancia:

Szállodánk alap esetben a lemondható és módosítható foglalásoknál hitelkártya garanciát kér. Fenntartjuk a jogot, hogy a kártyák érvényességét és a rajtuk lévő fedezetet előzetesen ellenőrizzük, de a kártyán nem zárolunk semmilyen nagyságú összeget. 

A normál foglalásoknál nem kérünk előleg- vagy foglaló fizetést. Ez alól kivételt képezhetnek a kiemelt időszakok illetve a csomagfoglalások. Minden esetben a foglalás folyamatában illetve a visszaigazoláson jelezzük, hogy az adott időszakban illetve csomagnak milyen lemondási, módosítási vagy előrefizetési kötelezettsége van.

A nem lemondható, kedvezményes áron történő foglalásokhoz hitelkártya adatokat kérünk, melyet a foglalást követő 24 órán belül a foglalás teljes összegével terhelünk meg. Amennyiben jelzi, hogy a hitelkártyás fizetés helyett átutalással kívánja a szállás díját rendezni, úgy erre a foglalás időpontjától belföldi utalás esetén 48 óra áll rendelkezésére.

Nem lemondható árak alkalmazása esetén, amennyiben 48 órán belül nem történik meg a szállásdíj átutalása, illetve a megadott kártyát 24 órán belül nem tudjuk megterhelni a foglalás teljes összegével, úgy szállodánk visszautasítja a szobafoglalást és nem kötelezhető szállás biztosítására. 

Amennyiben 4 naptári napon belül van a foglalás dátuma az érkezés dátumához képest, akkor a szállásdíj a foglalás napján történő azonnali átutalással vagy bankkártya terheléssel fizetendő.  

Amennyiben a vendég kifizetett szobafoglalás ellenére nem érkezik meg (no show) akkor a szálloda a befizetett szállásdíjat lelakottnak tekinti. A vendég által befizetett foglaló vagy szállásdíj a szálloda tulajdonába kerül, a szálloda a befizetett foglalóért cserébe nem nyújt szolgáltatást. 

Lemondási és módosítási feltételek:

Normál foglalások: Normál (lemondható és módosítható foglalások) esetén a foglalásokat a visszaigazolásban szereplő – alap esetben érkezés előtti 72 óráig – kötbérmentesen lehet módosítani illetve lemondani. Ettől eltérő lemondási határidőket kiemelt időszakokban alkalmazunk, melyet minden esetben tartalmaz az automata által küldött visszaigazolásunk.

Nem lemondható foglalások: Nem lemondható, kedvezményes áron történő szobafoglalások esetén a szobafoglalás nem lemondható és nem módosítható, még vis maior esetben sem. Lemondás, meg nem jelenés vagy korábbi távozás esetén a szálloda a kifizetett szállásdíjat lelakottnak tekinti. A vendég által befizetett foglaló vagy szállásdíj a szálloda tulajdonába kerül, a szálloda a befizetett foglalóért cserébe nem nyújt szolgáltatást.

Értéktárgyak, készpénz kezelése:

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy szállodánk semmilyen felelősséget nem vállal a szállodában eltűnt értéktárgyakért, készpénzért. Ajánljuk kedves Vendégeinknek, hogy értéktárgyaikat a recepción elhelyezett, ingyenes központi széfben tárolják tartózkodásuk ideje alatt.

Dohányzás:

Szállodánk szobáiban tilos a dohányzás. A dohányzást tiltó piktogramok és táblák ellenére dohányzó vendégek kártérítést kötelesek fizetni, melynek mértéke a szobákban található tiltó és tájékoztató táblán található. 

Parkolás:

A szálloda előtt és a környékbeli utcákban fizető parkolás üzemel. Amennyiben a vendég a szálloda zárt, kamerával megfigyelt, de. nem őrzött parkolójában kívánja hagyni autóját, úgy az tartózkodása idejére ingyenes, amennyiben itt, a közvetlen honlapon foglal. Minden egyéb oldalon keresztüli foglalás esetén a zárt parkoló szabad helyeit 10 EUR illetve ennek megfelelő HUF érték / nap / autó áron tudja igénybe venni.

A parkolóban hagyott gépjárművekért illetve az azokban elhelyezett értéktárgyakért a szálloda felelősséget nem vállal. 

Érkezés és elutazás:

A szállodai szobákat érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni és távozás napján 11:00 óráig kérjük azokat elhagyni. Amennyiben a vendég nem szeretné a szobáját 11:00 óráig elhagyni, úgy késedelmes távozási díjat köteles fizetni, melynek mértéke az alábbi:

12:00 óráig 10 EUR / szoba

13:00 óráig 15 EUR / szoba

14:00 óráig 20 EUR / szoba

15:00 óráig 25 EUR / szoba

15:00 óra utáni elutazás esetén a teljes éjszakára érvényes szállásdíj megfizetése válik esedékessé. A késői elutazás díját a recepción számla ellenében lehet megfizetni. 

Elfogadott fizetőeszközök:

Szállodánkban készpénzzel, bankkártyával, SZEP kártyával, hitelkártyával illetve átutalással fizethetnek kedves vendégeink. 

Közvetítők által értékesített foglalásokra vonatkozó feltételek

A Hotel Gloria Budapest City Center * * * szálláshelyeit értékesítő más fórumok közvetítésével (online szállásfoglaló portálok, utazási irodák, viszonteladók, kuponos oldalak, stb.) érkező vendégekre az adott foglalási oldalon lévő foglalási és lemondási feltételek érvényesek.

Csoportos foglalások:

Csoportos foglalásokra a fentiek nem vonatkoznak, azokra minden esetben egyedi szerződéses és fizetési feltételeket alkalmazunk. 

Egyéb:

Felek az elszállásolási szerződésből eredő vitáikat minden esetben megkísérlik békés úton rendezni. Amennyiben a békés rendezés nem vezetne eredményre, úgy felek a viták eldöntését jogi útra terelik. Felek a jelen szerződésből eredő vitáik eldöntésére a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

Budapest, 2024 január 05.
Hotel Gloria Kft.